Cxvp5kzdtma3pqccisfr

Projekt Älska Slalom!

Få ett snabbt, självständigt och säkert slalom i alla lägen genom att kombinera flera metoder.

   Se Intro

KURSEN ÄR REDAN IGÅNG - NÄSTA KURSSTART HÖSTEN 2018

Tycker du också att det här med slalominlärning är lurigt? Numera finns det flera olika metoder att lära hunden slalom på, hur ska man veta att man väljer rätt? Men jag säger istället; varför välja? Låt oss ta russinen ur kakan istället! :)

I denna onlinekurs går jag igenom hur man genom att använda olika metoder kan få ett snabbt, säkert och självständigt slalom i alla lägen. Genom att blanda 2x2, alléslalom och slalombågar får vi olika verktyg att jobba med ingångar, fart och självständighet. Resultatet är en hund som älskar slalom!

Jag lär ut denna metod på alla mina kurser och har sett otaliga hundar lära sig slalom på nolltid och även sett hur agilityförare tränat om slalom och fått en hund som gått från oförstående till självsäkerhet. Jag är övertygad om att denna metod fungerar kanon även för din hund. Metoden är nämligen på grund av sin flexibilitet lätt att individanpassa för att just din hund ska lära sig slalom på bästa och snabbaste sätt. Slalomträning har aldrig varit roligare!

Kursen är uppbyggd i sex olika moduler som innehåller lektioner som fokuserar på olika viktiga bitar i slalomträningen. Vi börjar med förberedande träning med fokus på fotarbete och kroppskontroll och stegvis arbetar vi oss fram till svårare slalomutmaningar i kombinationer. Det finns med andra ord något för alla, oavsett om du har en hund som aldrig har tränat slalom tidigare, eller om du har en hund som behöver bli påmind om varför slalom är banans roligaste hinder.

Hoppas du är taggad - för nu kör vi. Projekt Älska Slalom! börjar nu!


Din Instruktör


Ida Pettersson
Ida Pettersson

Hejsan! Jag heter Ida och det är jag som kommer att vara din instruktör. Jag är utbildad veterinär, hundinstruktör, agilityinstruktör och klickertränare. Jag har tränat hund i över 20 år med flera hundar. Jag håller kurser varje vecka inom bland annat agility, belöningsutveckling, kroppskontroll och vardagslydnad genom mitt företag AgilidA. Detta är enormt givande och jag älskar instruktörsrollen och att få coacha mina elever till att utvecklas. Onlineundervisningen är ett nystartat projekt och jag är supertaggad för att äntligen kunna hjälpa hundägare över hela vårt avlånga land med agility och annan hundträning. Jag ser fram emot att få dig att älska hundträning lika mycket som jag gör!


Vanliga Frågor


Vem passar kursen?
Kursen passar dels dig som ska börja lära din hund slalom och vill ha hjälp att få de verktyg du behöver för att få ett snabbt, säkert och självständigt slalom. Kursen passar även dig som har en hund som redan kan slalom men vars slalom du inte är nöjd med. Kanske hunden är dålig på ingångarna, inte klarar att du är på båda sidorna, är långsam eller inte är självständig utan behöver att du är bredvid? Dagens utmanande banor kräver att våra hundar har en god förståelse för slalom och kan utföra hindret oavsett var du befinner dig. Denna kurs hjälper dig att gå tillbaka i slalomträningen och räta ut problemen så att din hund får ett slalom som du kan lita på!
Vad består kursmaterialet av:
- Videofilmer där jag grundligt förklarar alla övningar . - Videofilmer där jag genomför övningarna med egen hund. - Banskisser till slalomkombinationer. - Checklistor att ladda ner för stöd i din egen träning. - Tillgång till alla kommentarer och feedbacks som kursdeltagarna får.
Hur länge har jag tillgång till kursen?
Du har tillgång till kursen i 3 månader, kursen stängs ner den 1 juli.
Vad är skillnaden på "Med feedback" och "Utan feedback"?
Om du väljer med feedback kommer jag att hjälpa dig i din träning. Du kan ställa frågor som rör din hund och er träning och du kan posta filmer som jag kan ge feedback på. Jag har som mål att alltid ge feedback inom 48 timmar. Om du väljer utan feedback så har du tillgång till kursmaterialet men har ingen möjlighet att få hjälp med din egen träning.
Hur gammal ska hunden vara för att vara med?
Jag rekommenderar att hunden är minst 1 år för att börja med slalomträningen, för en större hund bör den vara upp mot 15 månader. Genomtänkt slalominlärning går fort och hunden kan lära sig slalom väldigt snabbt (beroende på träningsmängd såklart) varför det inte finns någon anledning att börja tidigare. Dock går det utmärkt att träna förberedande övningar tidigare, några av dessa går vi igenom på denna onlinekurs samt börja träna ingångar.
Vad behöver jag för material?
Du behöver ett agilityslalom. Helst ett slalom som går att skapa en allé av. Slalompinnar som man sticker i marken går utmärkt, dessa finns att köpa för en billig peng på till exempel Hööks. Dessutom behöver du tillgång till slalombågar (detta har de flesta agilityklubbar). Det går även att använda kompostgaller istället för bågar men jag rekommenderar först och främst slalombågar. Det finns de som tillverkat egna bågar vilket kan vara en idé om man är lite händig. Om du väljer "med feedback" behöver du även kunna filma din träning (mobilkamera fungerar utmärkt) och behöver skapa ett konto på t.ex. Vimeo eller Youtube där du kan ladda upp filmen för att sedan länka till filmen i kursen.

Kursens Läroplan


  Modul 2: Säkra ingångarna med 2x2-metoden
Tillgängling i dagar
dagar efter registrering
  Modul 3: Skapa fart och glädje med allémetoden
Tillgängling i dagar
dagar efter registrering
  Modul 4: Skapa självständighet med slalombågar
Tillgängling i dagar
dagar efter registrering
  Modul 5: Få ett slalom som är "bulletproof" genom utmaningar
Tillgängling i dagar
dagar efter registrering

Denna kurs är inte öppen för registrering.